torstai 22. maaliskuuta 2012

Pilvinen Portsmouth

Vain viisi päivää auringonpalvonnasta ja käsineitä tarvitaan keskellä päivääkin. Vietimme kylmän perjantain harrastamalla kotimaan matkailua ja matkustamalla junalla Portsmouthiin. Saimme hyvän vinkin outlet-myymälöitä kuhisevasta ostoskeskuksesta Portsmouthin satamassa. Emme olleet käyneet ennen kyseisessä kaupungissa, joten päätimme keskittyä kauppojen läpikäymiseen ja ostoskeskuksen lähettyvillä pysyttelyyn.

Gunwharf Quays –ostoskeskus on kattamaton, mikä kesäaikaan voi olla ihan kiva, mutta me palelimme kaupasta toiseen siirtyessämme. Gunwharfin asiakasvessoille on annettava kunniamaininta: en ole vielä missään nähnyt niin ylellisiä ilmaisia vessoja. Käsienpesualtaita oli yhtä monta kuin wc-loosejakin eli kymmeniä. Käsienpesunesteen vieressä oli käsivoidetta pumppupulloissa, jotka eivät olleet mitään ö-merkkiä, niin kuin yleensä. Suuvettäkin löytyi! Wc-tilojen värimaailma hiveli silmiä, eikä sisustustaulujaan ollut unohdettu.


Saatuamme tarpeeksemme kaupoista, lähdimme kävelemään meren rantaa pitkin. Kala tuoksui (lue: haisi!) ja tienoo oli perjantaina alkuiltapäivästä hyvin hiljainen. Vähän matkan päässä merellä näkyi laivaston alus. Portsmouthissa sijaitsee kuninkaallisten merivoimien esikunnan päämaja. Autolauttoja näkyi liikennöivän vilkkaasti Isle of Wightin saareen ja takaisin.




Ohitimme Royal Garrisonin kirkon. Kyseinen kirkko rakennettiin noin vuonna 1212, mutta vaurioitui sodassa. Emme päässeet kurkistamaan paikkaan sisälle, koska se avataan yleisölle vuosittain vasta 1.4.





Seuraava etappimme oli Portsmouthin katedraali eli The Cathedral Church of St Thomas of Canterbury, Portsmouth. Sen rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1180. Itse tykkään enemmän tuon Royal Garrisonin kirkon tyylistä. Siitä tulee mieleen rakastamani Netley Abbey.

Kirkkoja tunnetumpia ovat Spinnaker Tower, 170 metriä korkea näköalatorni, ja HMS Warrior -museoalus. Kumpaankin on niin kirpeän kova sisäänpääsymaksu, että tyydyimme katselemaan niitä tällä kertaa vain ulkoapäin.


Kylmästä hytisten harpoimme takaisin kohti kauppakeskusta. Teimme viimeiset ostokset ja suuntasimme sitten rautatieasemalle nappaamaan kotiinpäin menevä juna. Suunnitelmissamme on vierailla seuraavaksi Winchesterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti