torstai 15. huhtikuuta 2010

Lähiseutua tutkimassa

Pari päivää on vierähtänyt uudessa kodissamme, huoneessa Bishops Roadilla. Lähikulmien valitettavan kalliit ja suppeat ruokakaupat on löydetty ja todettu, ettei näillä kulmilla juuri muuta olekaan. Woolstonin keskustassa, joka on sopivan kävelymatkan päässä sijaitseva isompi lähiö, löytyy lempparikauppojani kuten Superdrugs ja Boots, sekä pieniä kirpputoreja vieri vieressä. Olin todella iloisesti yllättynyt kirppareista, koska Suomessa kolusin niitä ahkerasti. Ainakin tällä seudulla ne ovat kaikki hyvin pieniä ja myyvät lahjoitettua tavaraa hyvään tarkoitukseen.

Keskustan Asda-marketista löytyi helposti Halal-lihaa. Halal-alueet oli merkitty oikein sertifikaatilla, missä varmaan kerrotaan, jos olisi viitsinyt tavata, mitä sääntöjä paikallinen halal-liha noudattaa. Sen sijaan tummaa leipää tai edes kovempaa vaaleaa leipää ei ole löytynyt kuin keskustan Lidlistä. Leivänpaahtimella sentään saa pehmeästä "höttö"leivästä kovempaa, mutta terveellisyys jää täysjyvävehnän tasolle. Leivänpaahdin taitaa muuten löytyä jokaisesta englantilaistaloudesta, sen sijaan kahvinkeitintä ainakaan tässä talossa ei ole. Asuinkumppaneidemme maku teen suhteen ei sekään ole kovin kummoinen, juovat halvinta pussiteetä.

Huomenna pitää alkaa selvittää virallisia kiemuroita työn aloittamisen suhteen. Miten verotetaan, miten terveydenhuolto järjestyy yms. Tällä hetkellä hankalinta on, kun ei ole omaa asuntoa, niin ei ole yhtään virallista laskua, esim sähkölaskua, todistamaan osoite. Viranomaisille ei ihan pelkkä suomalainen passi riitä. Mielenkiintoista tulee myös olemaan pankkitilin avaaminen. Tämän huoneen vuokraus kävi liiankin helposti, varmaan kaikki ei luista ihan samalla tavalla.

Loppuun muutama kuva. Ensimmäinen on yhdestä keskustan monista puistoista. Toinen on täältä meidän kotiseudulta auringonlaskun aikaan. Hevosia paremmin tuntevat voisivat ystävällisesti kertoa rodun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti