sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Palanutta ihoa viilentämässä

Ensimmäinen viikko elämää Englannissa takana. Ei vaikuta yhtään hassummalta :) Kaupunki alkaa vaikuttaa kauniilta, kun päästiin pois ydinkeskustasta. Woolstonista löytyi niin iso puisto, Mayfield, että on kuin kävelisi eteläsuomalaisessa metsässä lehtipuineen ja puroineen. Joku päivä menemme New Forest National Parkiin, jolla on kokoa hurjat 571 km2. Alla kuva Mayfield-puistosta.



Aurinko on paistanut niin kuumasti, että olen polttanut kasvoni ja päänahkani nyt kolmatta päivää peräkkäin. Ehkä nyt olisi jo aika suunnistaa kosmetiikkakauppaan ostamaan aurinkovoidetta!

Olen unohtanut kertoa alun välttämättömyyksien hankkimisista matkapuhelinliittymän avaamisesta. Päädyimme sen enempiä kyselemättä avaamaan preepaid-liittymän. Sim-kortin sai toimintakuntoisena samantien mukaan, eikä vaadittu muuta kuin rahaa :) Kallishan tuo on, mutta riittää ensi alkuun.

Toinen oleellinen tieto on tietenkin se, että epäonninen Titanic-laiva lähti täältä Southamptonista matkaan. Kaupunki repii aiheesta rahaa vielä tänäkin päivänä. On tämä muutenkin historiallinen kaupunki, kuten kyllä koko Englanti, ja mm. maailmansotien jälkiä on paikka paikoin ainakin keskustassa näkyvissä.

Englanti on kasvissyöjien unelmamaa. Kaupassa myytävät ruuat on merkitty teksteillä "sopii vegaaneille" tai "sopii kasvissyöjille". Tänään kyseinen merkintä esti meitä ostamasta pastakastiketta, jossa sisälsi anjovista. Kyseinen fisu ei nimittäin ole suurinta herkkuamme. Ihmettelimme purkki kädessämme, miksi sen kyljessä ei ole merkintää kasvissyöjille soveltuvuudesta, koska sen ei pitäisi sisältää lihaa. Ainesosaluetteloa lukiessa löytyi sitten tuo anjovis.

Mihin muuten Suomesta mahtoi hävitä joskus 90-luvulla perustetut palvelut, jossa ostokset toimitetaan kaupasta kotiin? Täällä saa ostokset loppusummasta riippuen 0-5 punnan hintaan kotiin toimitettuna. Lisäksi saa valita, meneekö itse valitsemaan kaupasta haluamansa vai tilaako netin kautta. Tällaisille tällä hetkellä autottomille tuollainen palvelu on erinomainen.

Viimeiseksi taas yksi heppakuva. Kuten kuvasta näkee, niin hevosen pitäminen kaupungissa ei ole mitenkään mahdotonta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti